e-mærke certifikat Euroæisk trustmark

SPA Kompagniet  •  Alt til badeværelset!  •  Bad og wellness i skandinavisk design og kvalitet.  •  20 års erfaring.


 

NordKap™

 Hawaii udespa — Bedst i test!

Udespa Hawaii

Vejl. kr. 33.595,-
Inkl 3 kW varmelegeme
Nu kr. 27.995,-

Testresultater

Spa Kompagniet har udvalgt en række produkter, fra Danske udbydere af ude spa.
De enkelte produkter er udvalgt, så de har en sammenlignelig størrelse.

Nedenstående findes de enkelt spa, i skematisk oversigt. Alle spa er sammenlignet på væsentlige punkter som, Strømforbrug, isolering, kvalitet af komponenter, garanti og pris.

Testens udfald er et resultat en gennemgang af sammenligningsskemaet.
Hvor der er lagt vægt på, bedste spa til pris.

Følgende data er indsamlet mandag den 18. marts 2019 på de respektive udbyderes og producenters hjemmesider.

Senest kontrolleret d. 22 januar 2020

Forhandler: SPA Kompagniet Bauhaus SPA Centeret Wellmore
Spabad:Nordkap™ Hawaii Denform CaliforniaHotspot Propel™MaXXwell Paros
Dimensioner:210 x 185 x 92 cm 200 x 200 x 80 cm208 x 208 x 84 cm209 x 160 x 85 cm
Antal pladser:5 643
Vandmængde:1.000 L. 920 L.1.287 L.1.000 L.
Egen vægt:250 kg280 kg.266 kg.215 kg.
Antal dyser:24 med stålkappe 212336
Varmelegeme:3 kW Balboa3 kW2 kW3 kW
Jetpumper:1 x 2 HK. Kombi 2 speed1 x 3 trin (2HK)1 x 3 HK
Luftpumpe: NejNejNej700W
Cirkulationspumpe:60 W. BalboaNejTilkøb0,35 HK
Styring:BalboaBalboa/DenformIQ 2020MaXXwell
Filtre:2 stk.1 stk.1 stk.1 stk.
Ozonator/UV:OzonatorOzonatorOzonatorOzonator
Termolåg:12-15 cm ekstra kraftig 8-12 cm6,5-9 cm, skumisolering10-12 cm
Isolering:Skørter: 5-lags teknisk isolering med reflekterende aluminiums-lag. 5 cm. skum på siderne og 3 cm på servicelågen. Isolering med en kombination af skum, flamingo og reflekterende termofolieWinterCare måtte.
FiberCor® isolering
Skum på undersiden af karret og i bunden. Skum med reflekterende termolag på siderne.
Tilslutning:400V/16AIkke oplyst230V/16A400V/16A
Garanti:3 års garanti2 års reklamation2 års garanti2 års garanti
Reservedele:10 års leverings-garanti8 års leverings-garanti8 års suppleringsgaranti
Pris inkl. moms: 27.995,- 24.995,- 44.995,-42.995,-

Forklaring til tabellen

Vandmængde: Vandmængden har betydning for hvor længe det tager at varme vandet op, og dermed for elforbruget. Der bør ikke være mere vand i karret end nødvendig for at få den gode oplevelse, når dyserne er i gang.


Dyser: Dyser med stålkappe holder sig bedre end plastdyser – Stålkapperne får dyserne til at ligne små perler i vandet, holdt op mod plastikkens kedelige grå farve. Dårligst holdbare er dyser med kromfarvede plastkapper. Dyser kan være af forskellige typer. Nogle kan reguleres i retning, andre stråler kun fremad. Dyser kan desuden være pulserende eller konstante, og variere i størrelse.


Varmelegeme: Varmelegemets ydeevne er den væsentligste faktor i, hvor hurtigt vandet varmes op. Balboa er en af de bedste producenter i verden, hvilket er garanti for funktionalitet og holdbarhed af varmelegeme og styring.


Jetpumpe: Jetpumpens ydeevne er bestemmende for styrken af de stråler, der kommer fra dyserne. Men antallet af dyser er medbestemmende her. Pumpens ydeevne fordeles over dyserne, og jo flere dyser, jo svagere stråler jetpumpen kan producere. Dysernes størrelse har også meget at sige for strålens styrke. Derfor giver en 3HK pumpe med 28 dyser ikke nødvendigvis bedre massage end 2HK med 24 dyser.


Flerpumpesystem eller 1 pumpe med flere hastigheder: Der er flere problematiske ting ved brugen af 2-speed pumper.

Når du ikke er i udespaet:

Filterering

Massage Her køres der på lav hastighed, hvilket giver problem med filtereringen, da alt snavs lægger i bunden af karret og dette bliver ikke ført op i vandet og gennem filterne ved den lave hastighed. Man vil heller ikke opleve en optimal massage, da den lave hastighed ikke bidrager med nok kraft.

Når du er i udespaet:

Filterering
Varme


Cirkulationspumpe: Det er i vandcirkulationen, at vandet bliver filtreret. Samtidig varmes vandet op i denne cyklus, hvilket gør det lettere at holde temperaturen, når spabadet ikke er i brug, og at frostsikre, da ikke hele systemet skal køre for at holde temperaturen på et sikkert niveau.

Ved udespa med Balboa cirkulationspumpe vil du opleve en stor besparelse i det årlige strømforbrug, da det kun benytter 60w i timen, hvor du ved andre modeller kan opleve et strømforbrug på op mod 400w i timen. Dette er specielt fordelsagtigt, hvis man har sit spabad på en bestemt temperatur hele året, da man da benytter væsenligt mindre strøm. Balboa cirkulationspumper er ligeledes kendt for at være meget holdbare, driftsikre og modsat kina-komponenter er det nemt at skaffe reservedele.

Styring: Som før sagt, er Balboa bland de allerbedste producenter af dele til udespa. Styringen skal indeholde programmer for frostsikring, og styring af temperatur, samt let betjening af pumper og lys.


Termolåg: Termolågets tykkelse er vital for strømforbruget. Varmen stiger opad, og uden et kraftig låg med god isolerende effekt, vil strømforbruget stige. Desuden er det vigtigt at låget er let, så det er nemt at håndteringen. Endelig bør låget gerne være skrående, således at nedbør løber af, og ikke tynger det på midten. Et kraftigt låg nedsætter strømforbruget, når du ikke bader i spabadet.


Isolering: Isoleringen skal være sammensat af de bedst egnede materialer og lægges der, hvor den har betydning. Er kabinetet under spaen vel-isoleret, så der ikke sker meget udstråling gennem bunden eller siderne, holdes rørerne til og fra dyserne samt pumpen også varme. Et for kraftigt lag skumisolering under selve karret vanskeliggør servicering af dyser og rør.


Teknisk isolering: Vær ekstra opmærksom på den tekniske isolering, hvor et udespa med fordel kan gøre brug af varmen fra pumper, som bliver tilført til en luftlomme. Desuden kan der med stor fordel benyttes reflekterende folie på indersiderne af udespaets sider.


Strømtilslutninger 400 V eller 230V: Tilslutning: 400V/16A gør det muligt, at jetpumper, varmelegeme og cirkulationspumpe kan køre samtidigt. Man behøver derfor ikke at stoppe massagedyserne, for at kunne varme vandet op. Det modsatte gøre sig gældende ved 230v, som ikke kan køre alle komponenter samtidigt.


Garanti eller reklamationsret: Man skal være ekstra opmærksom på typen af garanti og reklamationsret, som man får ved købet.

I følge Dansk købelov, har man som udgangspunkt heraf ½ års garanti og 2 års reklamationsret. Ved reklamationsret forstås; at man som forbruger skal bevise, at der har været noget galt med produktet fra start, eller du skal kunne føre bevisbyrde for, at produktet er lavet på en måde, så det ikke kan holde i 2 år. En svær bevisbyrde at løfte som forbruger.

Ved f.eks. 2 eller 3 års garanti, er man som kunde dækket ved fejl og mangler, uanset hvornår de opstår inden for garantiperioden. De fleste udbydere af udespa tilbyder 2 års reklamationsret.

Et udespa kan være en stor og mangeårig investering, så det er vigtigt at være opmærksom på reservedelsagtig. Der er stor forskel i markedet, hvor det svinger fra garanti ifølge dansk købelov, op til 10 års leveringsgaranti.